Hvad er afstanden omkring en løbbane for hver bane?

Indholdsfortegnelse:

Anonim

I dag varierer løbespor i længde fra mindre end 100 yards til mere end 400 meter. I løbet af tiden har menneskeheden valgt at løbe, fordi det er sjovt, at levere noget eller få en sundhedsmæssig fordel. Nogle gange er det praktisk at køre på et spor, men hvor langt er den runde rundt om banen? I 1913 blev International Amateur Athletic Federation dannet af repræsentanter fra 16 lande og har etableret standarder for sportsbegivenheder, herunder afstanden omkring en løbbane.

Løbebane. Kredit: Photos.com/Photos.com/Getty Images

Gamle og moderne løbebegivenheder

På de tidligste indspillede OL-konkurrenter løb løb inklusive en one-stade sprint, et to-stade race og et langdistanceløb, der spænder fra syv til 24 stadier. En stade var en længde af stadionet i Olympia. Løb til sport falmede fra offentlighedens interesse i mange år, men blev genindført for offentligheden i 1866 med de første engelske mesterskaber. Cirka 30 år senere, i 1896, blev de første moderne olympiske lege afholdt uden for Grækenland, hvor konkurrenterne løb løb på 100 meter og op.

Typer af løbebaner

Løbespor kan placeres indendørs eller udendørs, og overfladerne kan være lavet af komprimeret snavs eller syntetiske stoffer. Den komprimerede snavsespor er den billigste, men den mest farlige, da når overfladen bliver våde lommer af mudder, og løbefladen bliver glat. Der er flere typer syntetiske sporoverflader, der giver en løbende overflade med enestående holdbarhed, ensartethed og sikkerhed. Syntetiske spor er altid sikre, selvom de er mere modtagelige for skader ved forkert brug. Det er almindeligt, at brugere af syntetiske spor bliver bedt om kun at køre på de udvendige baner.

Moderne banedesign

Løbespor, der er bygget i dag, er designet til at være i overensstemmelse med retningslinjer fastlagt af IAAF. I disse retningslinjer måler målelinjen, der er 20 til 30 centimeter fra indersiden af ​​banen, 400 meter. Der er adskillige variationer i, hvordan kurver og lige linjer er arrangeret med nogle mønstre med to lige store kurver og to lige store linjer, der er 84, 4 meter i længden, mens andre mønstre har straks op til 100 meter lange længde.

Afstande omkring hver bane

Da afstanden rundt om banen i bane ét, den indvendige bane, er 400 meter, kan afstanden omkring banen for de andre baner beregnes ved at kende banebredden og et par andre målinger. Formlen, L = 2S + 2pi (R + (n-1) w) kan bruges til at beregne afstande omkring banen for de forskellige baner. I denne formel er L lig med baneforholdet, S er lig med straks længde, R er drejens radius, n er banetallet og w er banens bredde.

Da IAAF har standardiserede sporbanebredder på 1, 22 meter beregner ovennævnte formel afstanden rundt om banen i bane 2 som 407, 67 meter, bane 3 som 415, 33 meter, bane 4 som 423 meter, bane 5 som 430, 66 meter, bane 6 som 433, 38 meter, bane 7 som 446 meter og bane 8 som 453, 66 meter.

Betydning

Da det er almindelig praksis, at amatørløbere får lov til at løbe i bane fire til otte, kan det ses, at de løber en større afstand end 400 meter pr. Skød. Fire gange rundt om banen i bane fire er næsten 1700 meter, 100 meter mere end afstanden i bane en. Mens en løber, der bruger bane otte i fire omgange, løber næsten 1815 meter eller 215 meter længere end de ville, hvis de løb i bane ét.