Løbebane for begyndere

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Track tilbyder udfordrende træning for alle løbere. Kredit: Jacob Ammentorp Lund / iStock / Getty Images

Køresikkerhed

Inden du starter et spor, der kører et program, skal du få en komplet fysisk fra din læge for at sikre dig, at du er i stand til at køre. Varm op ved at jogge i et langsomt, afslappet tempo i en omgang rundt om banen, og stræk derefter inden dine træning. Disse strækninger inden træning skal være dynamiske og gradvist bevæge dine lemmer komfortabelt gennem deres bevægelsesområder. Opvarmning løsner dine muskler, hvilket gør dem mindre tilbøjelige til at rive, når du starter din banetræning. Hvis du føler nogen skarp eller vedvarende smerte, mens du løber, skal du straks stoppe og kontakte din coach, læge eller træner.

Spor afstand

Standard udendørs spor er 400 meter, og indendørs spor er ofte 200 meter, hvilket kræver, at du løber dobbelt så mange omgange for at nå samme afstand. Fire omgange på et standardspor er lig med en kilometer. Baneløbere konkurrerer i forskellige afstande, fra 100 meter sprints til 5K løb. Midtvejs løb inkluderer 800-meters løb, som er to omgange rundt om banen og mileløbet. Der er også relæer, inklusive det fire gange 400 meter lange relæ, hvor hver person kører en omgang, og den fire på 800 meter relæ, hvor hver person kører to omgange. De fleste mennesker føler sig naturligt tilbøjelige til at løbe enten kort, mellemlang eller lang afstand, og du bør vælge de afstande, du føler dig godt tilpas med.

Basisuddannelse

Hastighedstræning

Alle baneløbere har brug for hastighedstræning for at forbedre løbets ydeevne. Hastighedstræning varierer i afstand og intensitet afhængigt af hvilke begivenheder, du træner til. Intervaltræning er en populær form for hurtig træning. Under intervalltræning foretager løbere gentagelser af faste afstande i et hurtigt tempo og hviler derefter mellem reps ved at gå eller jogge. Runner's Resource anbefaler at hvile dobbelt så længe som hvert interval; så hvis du løber intervaller på 400 meter på 80 sekunder, skal du hvile i to minutter og 40 sekunder mellem hvert interval.

Mental forberedelse

Løb er en mental sport, der kræver sejhed og beslutsomhed. Den berømte distanceløber Steve Prefontaine henviste til den mentale side ved at løbe med sit berømte citat: "En masse mennesker løber et løb for at se, hvem der er hurtigst. Jeg løber for at se, hvem der har flest tarm." For at klare sig godt i løb skal banesports atleter praktisere mental disciplin ved at tænke positivt og ikke opgive eller bremse, når udfordringer opstår. Hvis du holder dig til dit træningsprogram, træner du ikke kun din krop, men vil hjælpe dig med at udvikle selvtillid og sejhed som løber.