Forskellen mellem løb og sprint

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Løb og sprinting er kraftige intensitetsøvelser. Mens de begge bruger de samme muskelgrupper, ligger forskellen i hastighed. Sprinting er en mere kraftfuld, hurtigere form for løb, der kun kan udføres i korte spurts.

Sprinting eller løb? Det afhænger af afstand og hastighed. at løbe. Kredit: Milan Stojanovic / iStock / Getty Images

Løb

Løb er en form for kardiovaskulær træning, der udføres i mindst 10 minutter for at blive betragtet som aerob, ved at bruge ilt til primært at brænde dine muskelceller. Selvom der ikke er nogen bestemt hastighed, der klassificerer et løb, løber du typisk med en hastighed, der får dig til at trække vejret tungere og bryde en sved. Under konkurrence inkluderer populære løbebane 5k, 10k, half marathon og full marathon.

sprint

Når han sprinter, opretholder en løber sin fulde hastighed for hele løbet. I konkurrence omfatter sprintløb 100, 200 og 400 meter lang strejke og køres typisk på mindre end 60 sekunder. Når du begynder at sprint krydser du ind i en anaerob zone og bruger glycogen snarere end ilt til at brænde dine muskelceller. Opbygningen af ​​glykogen producerer mælkesyre, der får dig til hurtigt at føle træthed og i nogle tilfælde en brændende fornemmelse i dine muskler. Derfor kan en sprint ikke holdes i lange afstande eller varighed.